Україна

Супутник зафіксував судна РФ із українським зерном

Супутник зафіксував судна РФ із українським зерном

Фото: CNN / Maxar Technologies

Російське суховантажне судно Матрос Позинич завантажують зерном в порту Севастополя

Два суховантажі під російським прапором 19 і 21 травня заходили в порт Севастополя для завантаження зерна.

Супутник зафіксував кораблі РФ із вкраденим українським зерном у порту окупованого Севастополя. Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на знімки компанії Maxar Technologies.

Зазначається, що на фото 19 і 21 травня потрапили два суховантажі під російським прапором – Матрос Позинич і Матрос Кошка, які швартуються і завантажуються, ймовірно, зерном.

Як пише CNN, в анексованому Криму вирощують небагато зерна, на відміну від частково захоплених Росією Херсонської та Запорізької областей. Це підтверджує версію про те, що на знімках – незаконно вивезене зерно з території України.

За даними сервісу відстеження кораблів MarineTraffic, обидва судна вже залишили порт: Матрос Позинич йде через Егейське море, прямуючи нібито до Бейрута, а Матрос Кошка все ще перебуває в Чорному морі.

Раніше цього місяця Матрос Позинич виконав аналогічну місію: завантажив зерно та відплив із Чорного моря до Середземного. Спочатку суховантаж прямував до Єгипту, проте йому заборонили вхід до Олександрії, а потім і до Бейрута. У результаті судно пришвартувалося у сирійській Латакії.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button