Україна

Супрун: вулична їжа може бути смертельно небезпечна

“Більше 600 000 000 людей щорічно хворіють через споживання їжі, яка була заражена бактеріями, вірусами, паразитами, токсинами або хімічними речовинами. Близько 420 000 – помирають. Щоб уберегти себе і свою сім’ю, варто дбати про гігієну, свіжість продуктів і готувати правильно”, – написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Безпечніше самому готувати. Продукти потрібно мити та стежити за терміном придатності. На кухнях повинні бути відсутні гризуни та комахи.

“Якщо муха все ж сіла на продукти, їх треба помити або приготувати під високою температурою, або не їсти, якщо ні те, ні інше неможливе. Адже мухи переносять дуже велику кількість хвороб – кишкових інфекцій, інфекцій очей, інфекцій шкіри і гельмінтів”, – пише Супрун.

Висока температура знищує небезпечні мікроорганізми. Супи треба готувати при температурі понад 70 градусів. Сік готового м’яса має бути світлим, а не рожевим.

“І ще раз хочемо нагадати про шаурму, хот-доги та біляші, які продаються біля будинку, на зупинках або у переході. Це завжди потенційно небезпечно – насамперед через м’ясо та різноманітні соуси на основі майонезу. Якщо є хоч мінімальні сумніви по дотриманню санітарних норм та правил зберігання їжі в місці, де її купуєте – утримайтеся від неї”, – підсумувала Супрун.

Tags
загрузка...

Related Articles

Back to top button
Close