Україна

Сунак заперечив Воллесу щодо “невдячності” Зеленського


Сунак заперечив Воллесу щодо невдячності Зеленського

Британський прем’єр нагадав, що український президент неодноразово дякував як Великобританії, так і іншим союзникам.

Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак не погодився із заявою свого міністра оборони Бена Воллеса про недостатню вдячність з боку України за постачання зброї союзниками, повідомляє The Guardian.

“Президент Зеленський неодноразово висловлював свою вдячність мені та британському народу, а також іншим союзникам”, – сказав Сунак, і навів як приклад промову Зеленського у Вестмінстері цього лютого.

Ріші Сунак наголосив, що Зеленський продовжує бути вдячним за підтримку союзників, а також за підтримку українським родинам.

Раніше Воллес заявив, що країни Заходу – не онлайн-магазин, тому вони не можуть передати Україні всі свої запаси зброї. “Хочемо ми того чи ні, але люди хочуть бачити хоч трохи подяки… Іноді ви просите країни відмовитись від своїх власних запасів (зброї – ред.)”, – сказав Воллес.  Така реакція Воллеса послідувала після того, як Зеленський розкритикував НАТО за “невизначену позицію”. Він назвав “абсурдною” відсутність часових меж щодо членства Києва і наголосив, що невизначеність Альянсу демонструє його “слабкість”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button