Україна

Сунак пообіцяв Україні ППО на 50 млн фунтів – ЗМІ


Сунак пообіцяв Україні ППО на 50 млн фунтів - ЗМІ

У пакет увійдуть 125 зенітних гармат, десятки радарів та засоби радіоелектронної боротьби з дронами, стверджує британський телеканал.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час візиту до Києва пообіцяв новий пакет військової допомоги Україні, який увімкне системи протиповітряної оборони. Про це повідомив телеканал Sky News у суботу, 19 листопада.

“Основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 млн фунтів стерлінгів буде спрямований на захист українського цивільного населення та критично важливу національну інфраструктуру від інтенсивних російських ударів”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що до пакету увійдуть 125 зенітних знарядь, десятки радарів та засоби радіоелектронної боротьби з дронами.

Зазначимо, що Офіс президента поки що не підтвердив інформацію британського телеканалу.

Велика Британія надасть нову військову допомогу, а також продовжить навчання українських військових медиків та інженерів. Крім того, планується передати зимове обладнання для військових, а також гуманітарну допомогу на суму понад 16 млн фунтів стерлінгів, – йдеться в офіційному повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Британія передала ЗСУ близько тисячі зенітних ракет класу “земля-повітря”. Вони можуть збивати російські крилаті ракети та безпілотники.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button