Україна

Сухаревський: ЗСУ з січня отримали у 6 разів більше дронів, ніж за весь 2023 рік


Сухаревський: ЗСУ з січня отримали у 6 разів більше дронів, ніж за весь 2023 рік

Сухаревський гарантував, що завдання президента Зеленського про передачу українським захисникам у 2024 році 1 мільйона FPV-дронів буде перевиконано.

За п’ять місяців державні компанії передали українським захисникам у шість разів більше безпілотників, ніж за 2023 рік. Про це заявив командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський, передає РБК-Україна.

“За період, який минув цього року, за ці півроку, держава поставила Збройним силам у шість разів більше дронів, ніж за весь минулий рік. Ця тенденція йде до нарощування”, – зазначив він.

Сухаревський гарантував, що завдання президента України Володимира Зеленського про передачу українським захисникам у 2024 році 1 мільйона FPV-дронів буде перевиконано.

Командувач Сил безпілотних систем ЗСУ додав, що зараз в Україні є багато виробників дронів, але не всі вони готові до масштабного виробництва. Тому створюються державні програми, щоб масштабувати їхнє виробництво.

“Йдеться не лише про виробництво на території України, а й за кордоном, щоб масштабувати найкращі зразки”, – заявив Сухаревський.

Нагадаємо, в Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників.

На 1000 км: як розвивається виробництво дронів в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button