Україна

Судитимуть зрадника, який допомагав окупантам у Бучі


Судитимуть зрадника, який допомагав окупантам у Бучі

Підозрюваний перейшов на бік ворога – надавав російським військовим інформацію про ситуацію в місті і знаходив вигідні вогневі позиції.

 
За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт щодо громадянина України за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це 4 липня повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
Слідством встановлено, що громадянин України з 26 лютого по 31 березня під час окупації збройними силами РФ міста Буча на Київщині перейшов на бік ворога. Він надавав інформацію російським військовим про обстановку в окупованому місті і супроводжував їх під час патрулювання. Також обвинувачений знаходив для ворога вигідні вогневі позиції з метою їхнього облаштування та подальшого знищення військовослужбовців Збройних сил України.
 
Обвинувачений проводив проросійську пропаганду серед мешканців окупованого міста, чинив психологічний та фізичний вплив на місцевих жителів, щоб придушити можливий опір військовослужбовцям збройних сил країни-агресора.
 
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювала ДСУ Нацполіції за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку Нацполіції України.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося про мешканку Київської області, яка працювала директором приватної школи в Києві і співпрацювала з російськими загарбниками. За це їй пообіцяли посаду “міністра освіти” за окупаційної влади.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button