Україна

Судитимуть офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного


Судитимуть офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт щодо офіцера Олега Тімченка.

 
Офіцер Олег Тімченко, який подарував гранати загиблому помічнику ексголовнокомандувача ЗСУ Геннадію Частякову, постане перед судом. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в понеділок, 1 квітня.
 
Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт за фактом загибелі Частякова, який був помічником Валерія Залужного.
 
Офіцера, який подарував Частякову гранату, підозрюють у присвоєнні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність, завданні тяжкої тілесної шкоди через необережність та незаконному поводженні зі зброєю.

29 березня ДБР повідомляло про завершення розслідування загибелі Частякова. Тімченку загрожує 15 років позбавлення волі.
 
Слідство встановило, що Частякову на день народження подарували ящик, де знаходилися гранати. Одну з гранат взяв до рук син помічника Залужного. Коли Частяков спробував забрати з рук дитини гранату, він випадково висмикнув кільце, через що пролунав вибух.
 
Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина госпіталізовано з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. На місці події правоохоронці вилучили ще п’ять подібних гранат.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button