Україна

Судно, яке російські прикордонники затримали в Азовському морі, належить окупантам

Держрибагентство України заявляє, що інформація про затримання російською прикордонною службою українського рибальського судна в Азовському морі, яку нещодавно поширила низка ЗМІ, не відповідає дійсності. Про це 1News повідомили у прес-службі відомства.

«Відомості щодо затримання саме українського рибальського судна у Державного агентства рибного господарства України відсутні», – говориться у повідомленні.

Разом з тим, як додають у Держрибагентстві, за попередньою інформацією, рибальське судно вийшло в море із непідконтрольної території, а саме з м. Новоазовськ Донецької області.

«Документального засвідчення, що затримане російською прикордонною службою рибальське судно є суб’єктом господарювання, який здійснює свою рибогосподарську діяльність згідно законодавства України, немає», – додають у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні російські прикордонники заявили про затримання українського риболовного катера в Азовському морі за порушення правил рибальства. Про це повідомила прес-служба прикордонного управління Федеральної служби безпеки по Краснодарсьому краю, передає російське агентство «Интерфакс».

Зазначається, що катер виявили в районі Єйської коси: його затримали та передали в порт російського Єйська. У катері «Тунець» було понад 240 кг риби, зокрема риба судак, яку заборонено виловлювати.

«За порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КоАП РФ) капітана затриманого судна вже притягнули мировим судом Єйська до адміністративної відповідальності — штраф 5 тисяч рублів, також конфіскували катер та знаряддя для рибальства», – говорять в російському відомстві.

Між тим у прес-службі Державної прикордонної служби «Громадському» повідомили, що інформацію перевіряють. Поки що її підтвердити або спростувати не можуть. Також Державна прикордонна служба разом з іншими правоохоронними органами відпрацьовує версію щодо того, що катер міг вийти з нині окупованого Новоазовська Донецької області.

Back to top button