Україна

Суддя Тандир продовжує отримувати зарплату, перебуваючи в СІЗО


Суддя Тандир продовжує отримувати зарплату, перебуваючи в СІЗО

З моменту аварії на блокпості в Києві судді нараховують посадовий оклад у розмірі 63 тисячі гривень.

Суддя Олексій Тандир, який на смерть нацгвардійця, отримує зарплату в Макарівському районному суді Київської області, хоча вже пів року перебуває в СІЗО. Про це повідомляє Бабель з посиланням на управлінні Держсудової адміністрації в Київській області.

Зазначається, що з моменту аварії на блокпості в Києві судді нараховують посадовий оклад у розмірі 63 тисячі гривень.

Надбавки за вислугу років і за науковий ступінь Тандиру припинили виплачувати з 2 червня. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу, оскільки Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Заробітна плата Тандира з надбавками складала приблизно 100 тисяч гривень. З березня по травень 2023 року Тандир загалом отримав винагороду на суму 305 867 гривень.

Нагадаємо, смертельна аварія за участю судді сталася близько опівночі 26 травня. Згодом стало відомо, що йдеться про голову Макарівського райсуду Київщини Олексія Тандира. На час розслідування його відсторонили від роботи.

На початку серпня у ДБР повідомили, що завершили досудове розслідування стосовно ДТП з участю судді Олексія Тандира.

27 жовтня Святошинський районний суд Києва продовжив на 60 діб арешт судді Олексія Тандира, який, сівши п’яним за кермо, на смерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button