Україна

Суддя Тандир переписав майно на дружину і розвівся з нею – ЗМІ


Суддя Тандир переписав майно на дружину і розвівся з нею - ЗМІ

Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла накласти арешт на майно судді, зазначає видання Бабель.

Фігурант справи про ДТП, в якому загинув нацгвардієць, суддя Макарівського суду Олексій Тандир 12 грудня переписав на колишню дружину Людмилу квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів та паркувальне місце. Про це повідомляє видання Бабель з посиланням на витяг Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Людмила Тандир переписала на чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Автомобіль, на якому голова Макарівського суду збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка, належала його дружині.

“Декларація була за 2021 рік, оскільки щорічну декларацію за 2022 рік можна було не подавати через повномасштабне вторгнення. Реєстр декларацій відкрили 10 грудня 2023 року.
Тандир мав у власності тільки квартиру й машиномісце.

Так Тандири поділили майно після розлучення, яке оформив Святошинський суд 6 грудня. Позов подала Людмила, Олексій не заперечував. Також вона подала позов на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня”, – йдеться в повідомленні.

Родина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка не встигла накласти арешт на майно судді до того, як він розлучився і переписав його на дружину. Зокрема, родичі загиблого 20 листопада подали заяву в Святошинський суд про арешт.

Батько та рідний брат загиблого виступили в суді 20 листопада, а 4 грудня мала виступити вдова Анна. Адвокати Тандира не з’явилися на засідання з поясненням, що беруть участь в іншому судовому процесі.

“Адвокати родини нацгвардійця звинуватили адвокатів обвинуваченого в затягуванні процесу і зриві засідання. Натомість Тандир вважає, що адвокати Бондаренків маніпулюють, а відсутність його адвокатів – збіг обставин. Слухати свідчення вдови без своїх адвокатів Тандир відмовився, тому засідання скасували.

Захист родини загиблого вже готує позов та наполягатиме на арешті майна Тандира, відписаного дружині. Адвокати вважають, що перепис майна «направлений на перешкоджання» потерпілим в отриманні компенсації”, – підсумовує видання.

Як відомо, початку серпня у ДБР повідомили, що завершили досудове розслідування стосовно ДТП з участю судді Олексія Тандира.

Додамо, що 27 жовтня Святошинський районний суд Києва продовжив на 60 діб арешт судді Олексія Тандира, який, сівши п’яним за кермо, на смерть збив нацгвардійця Вадима Бондаренка.

Суддя Тандир намагався зіпсувати біозразки, зібрані для експертизи – ДБР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button