Україна

Суддя-хабарник з Франківська отримав 6 років тюрми


Суддя-хабарник з Франківська отримав 6 років тюрми

Хабаря у сумі 5 тисяч євро суддя отримав за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми.

Суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку, якого НАБУ у 2018 році було викрито на хабарі в 5 тисяч євро, 13 березня засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Про це повідомляє ВАКС, ЦПК, САП.

Щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йдеться про суддю Булку. У своєму останньому слові обвинувачений заявив, що щиро кається за вчинене.

За даними слідства, 5 тисяч євро хабаря суддя отримав за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми.

Фігурантазатримали в більярдному клубі у Івано-Франківська після отримання другої частини хабаря у три тисячі євро.

Булку викрили на початку серпня 2018 року, а вже 10 вересня 2018 року він подав заяву про відставку. ВРП відправила його на пенсію з довічним грошовим утриманням.

Як повідомляється, вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів.Якщо вирок набере законної сили, відставка і виплати будуть припинені.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою трьох суддів Київського апеляційного суду – В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного, які брали хабарі.

Також повідомлялося, що у Кропивницькому затримали суддю, який просив $10,5 тис. у винуватця ДТП.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button