Україна

Судді загрожує до п’яти років за викрадення свого бізнес-партнера


Судді загрожує до п яти років за викрадення свого бізнес-партнера

Через офіційну заборону служителям Феміди займатися бізнесом, суддя знайшов підставну особу, на котру почав оформлювати всі дозвільні документи. Згодом чоловіки не поділили дохід

Заступник Генерального прокурора підписав повідомлення про підозру судді господарського суду Дніпропетровщини за фактом замаху на викрадення людини та організацію незаконного позбавлення волі. Про це інформує Офіс Генпрокурора у понеділок, 15 липня.

За даними слідства, суддя, порушуючи закон, одночасно з виконанням суддівських обов’язків займався підприємницькою діяльністю. Спільно з партнером вони були залучені в аграрний бізнес.

У ДБР повідомили деталі справи, зауваживши, що для старту бізнес-проєкту фігурант виділив понад 3 млн грн. За ці кошти підставна особа придбала на своє ім’я комбайни, вантажівки, трактори й іншу техніку. Більшість прибутку отримував саме суддя.

З часом кошти у розвиток підприємства вкладав також партнер підозрюваного. Втім, суддю вже не влаштовувало керівництво компанією напарником, тож він вирішив прибрати його з товариства. Однак безоплатно чоловік не захотів відходити від справ.

Зрештою, суддя замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника. За 17 тис. доларів США чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Києві двоє зловмисників викрали лікаря-кардіохірурга заради викупу у 2 млн доларів.

Раніше у Дніпрі затримали рекетирів, які викрадали людей. Задокументовано факт “вибивання” фігурантами майже одного мільйона у гривневому еквіваленті з місцевого бізнесмена.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button