Україна

Судді, які схвалюють відсторонення невакцинованих від роботи, можуть потрапити до спеціального реєстру, – адвокат – 1News


Фото з відкритих джерел

Розглядаючи справи про відсторонення від роботи через відмову вакцинуватися проти COVID-19, деякі судді виявляють лояльність до порушень основоположних прав і свобод людини та Конституції України. Так вважає адвокат Ростислав Кравець. За його словами, список таких суддів уже складається, пише Ірина Шостак.

“Складаються списки судів і суддів, які порушують права людини при відмові в забезпеченні позовів, щоб звернути на них увагу під час подальшої судової реформи. У списку вже є 10 прізвищ”, – каже адвокат.

На думку Кравця, причиною суперечливих рішень суддів є колізії та прогалини в законодавстві, а також відсутність єдності судової практики. Адвокат переконаний, що всі судді, які виявляють лояльність до порушень основоположних прав і свобод людини, мають бути покарані.

“Судді мають керуватися саме законом, а не вигадувати якісь правові норми. І головне – пам’ятати присягу, яку вони давали українському народу. Основне завдання суду – захищати права громадян, а не права шахраїв та осіб, які хочуть заробити чергові статки”, – додає Кравець.

Детальніше про те, як часто українські суди стають на бік невакцинованого працівника, читайте в матеріалі “Відсторонити не можна помилувати. На чию сторону стають судді в спорах про відсутність щеплення від COVID-19″для 112ua.tv.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button