Україна

Судді Госпсуду Сумщини призначили 6 років в’язниці за отримання хабаря


Судді Госпсуду Сумщини призначили 6 років в язниці за отримання хабаря

Судді призначили покарання шість років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй на праві власності майна і забороною обіймати певні посади строком на три роки.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) винесла вирок судді Господарського суду Сумської області, яку викрили в червні 2019 року на отриманні $4 тис. неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Судді призначили покарання шість років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй на праві власності майна і забороною обіймати певні посади строком на три роки.

Зазначається, що вирок суду набуває законної сили через тридцять днів із дня його оголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

Слідством було встановлено, що на початку червня 2019 року суддя висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за ухвалення позитивного рішення у справі, що перебувала в неї на розгляді, щодо скасування рішення селищної ради з надання дозволу на розроблення проєкту землевідведення для зміни цільового статусу земельної ділянки. 5 червня 2019 року, перебуваючи у себе в квартирі, суддя отримала заздалегідь обумовлену суму грошей від посередника, який представляв інтереси позивача у справі. Того самого дня у Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання під головуванням вищевказаної судді, за результатами якого за наперед визначеними домовленостями суддя оголосила вступну та резолютивну частину рішення, яким повністю задовольнила позов громадянина про скасування рішення селищної ради.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з НАБУ ліквідувала масштабну корупційну схему у Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області: за $3,5 тис. у суді ухвалювали рішення, які дозволяли чоловікам призовного віку уникнути мобілізації й виїхати за кордон.

Раніше повідомлялося, що суддю Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булку, якого НАБУ у 2018 році було викрито на хабарі в 5 тисяч євро, засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × four =

Back to top button