Україна

Суд зупинив конкурс на посаду голови Митної служби

Окружний адміністративний суд міста Києва 17 квітня призупинив дію розпорядження Уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови державної митної служби, повідомляє прес-служба суду.

У повідомленні зазначається, що причиною рішення став позов народного депутата Андрія Антонищака  (фракція БПП).

Так, суд задовольнив відповідну заяву про забезпечення позову і зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби».

Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Суд ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову виходив з того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Окрім цього, суд враховав те,  що заявник посилався на норми закону, які на його думку, порушені при прийнятті та виконанні розпорядження Уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби».

Згідно з повідомленням на сторінці Антонищака у Facebook, він вважає конкурс незаконним. «Кабінет Міністрів України некоректно сформував вимоги до кандидатів на вакантні посади Голови Державної податкової служби та Голови Державної митної служби, а саме так, щоб перемогу в Конкурсі отримали наперед визначені особи», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, на крісло очільника Державної податкової служби претендували 5 кандидатів, а на очільника Державної митної служби – 6. За попередніми даними Перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов за результатами конкурсу обійме посаду глави Державної митної служби, а Державну податкову службу очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

За результатом оцінки робіт Комісією з питань вищого корпусу державної служби, у завершальному, третьому етапі конкурсу братимуть участь, окрім Верланова – виконавчий директор ТОВ «Стандарт-аудит» Дмитро Олексієнко та заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов.

Конкуренти Нефьодова – проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш і керівник ГО «Центр розвитку цифрової економіки» Андрій Саварець.

Останній етап відбору – співбесіда – розпочнеться 23 квітня о 10:00. За співбесідою можна буде спостерігати у прямому ефірі.

Back to top button