Україна

Суд залишив митрополита Павла під домашнім арештом


Суд залишив митрополита Павла під домашнім арештом

Митрополит Павло під час засідання суду скаржився, що не має змоги заряджати електронний браслет.

Апеляційний суд Києва залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла. Про це повідомляє Укрінформ у п’ятницю, 21 квітня.
 

 
“Апеляційну скаргу Лебедя Павла Дмитровича задовольнити частково. Постанову Шевченківського райсуду міста Києва про застосування запобіжного заходу… скасувати. Ухвалити нову постанову, якою клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо Лебедя Павла Дмитровича із забороною залишати місце проживання у межах терміну досудового розслідування до 30 травня 2023 року”, – оголосила голова колегії суддів Тетяна Росік.
 
Крім того, митрополита Павла зобов’язали виконувати обов’язки: не залишати місце проживання у селі Вороньків Київської області, прибувати до слідчого, повідомляти про зміну проживання та утриматися від спілкування зі свідками, здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.
 
Митрополит під час засідання суду заявив, що не має можливості заряджати електронний браслет.
 
“Я живу у Воронькові. Ось мені дзвонять, що у мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв’язок взагалі можна і не говорити”, – скаржився Павло.
 
Нагадаємо, 1 квітня суд призначив митрополиту Павлу домашній арешт на два місяці із забороною спілкуватися з віруючими. Його підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button