Україна

Суд заарештував майно народного депутата України

Тарас Козак оголошений у розшук за підозрою в державній зраді та розграбуванні національних ресурсів у Криму

Печерський районний суд Києва за клопотанням Офісу генпрокурора заарештував майно народного депутата України Тараса Козака (фракція “Опозиційна платформа – За життя”, ОПЗЖ).

Козак оголошений у розшук за підозрою в державній зраді та розграбуванні національних ресурсів у Криму, – інформує 1NEWS.

Народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку (обоє – від фракції ОПЗЖ) 11 травня повідомили про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, у 2015 році Медведчук змовився з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ).

Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю.

Третій епізод незаконної діяльності – підривна діяльність проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту “Промінь”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button