Україна

Суд Євросоюзу скасував старі санкції проти Януковича

Замість них введені нові

Суд загальної юрисдикції Євросоюзу анулював рішення Ради ЄС від 2019-го про продовження санкцій проти експрезидента України Віктора Януковича, який втік до Росії, і його сина Олександра.

Про це інформує 1NEWS.

Йдеться про рішення Ради ЄС від 2019 року про продовження на рік санкцій проти Віктора й Олександра Януковичів. Ці санкції вже втратили силу. Замість них введені нові. Суть санкцій була в замороженні активів.

“Рада ЄС не змогла продемонструвати, що право на захист і право на ефективний судовий захист було дотримано в кримінальних процесах, які ведуться відносно цих осіб українською владою, і які лежать в основі цього продовження”, – пояснив суд своє рішення.

Крім того, в суді сказали, що якщо стосовно особи застосовуються санкції протягом декількох років, то Рада ЄС зобов’язана перевірити, чи було дотримано право цієї людини на судовий розгляд у розумні терміни, перш ніж Рада вирішить, чи продовжувати ці заходи в черговий раз.

Таким чином Рада ЄС повинна вказати причини, за якими вона змогла зробити висновок про те, що права зацікавлених осіб на розгляд їх справи в розумні терміни були дотримані.

“За цих обставин Суд заявляє: неможливо встановити, що до прийняття оскаржуваних актів Рада переконалася в дотриманні Україною права на захист і права на ефективний судовий захист цих осіб у контексті цієї кримінальної справи”, – говорять у суді.

Джерело: Українські новини

Back to top button