Україна

Суд випустив під домашній арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета

Відповідне рішення Шевченківський районний суд Києва ухвалив, частково задовольнивши клопотання захисту

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у “справі Шеремета” Андрію Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Відповідне рішення суд ухвалив, частково задовольнивши клопотання захисту, – інформує 1NEWS.

Нагадаємо, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівниці інтернет-видання “Українська правда” Олени Притули, в якій перебував Павло Шеремет. Журналіст загинув внаслідок вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтерці та дитячій лікарці Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року. 25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, а на Дугарь покладено особисті зобов’язання. Антоненка досі тримали під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button