Україна

Суд виправдав екс-“беркутівця”, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану

Андрій Хандрикін є працівником харківської поліції

Дніпровський райсуд Києва 30 серпня виправдав екс-“беркутівця” Андрія Хандрикіна, якого звинувачували у побитті та катуванні активістів Євромайдану на колонаді стадіону “Динамо” у січні 2014 року.

Про це повідомляє 1NEWS.

 

Андрій Хандрикін є працівником харківської поліції.

Окрім Хандрикіна у цій справі фігурують ще двоє колишніх працівників “Беркуту”: Владислав Мастега та Артем Войлоков, які після оголошення їм про підозру втекли до Росії. Їх оголосили у розшук, а провадження, щодо них виділили в окремі і призупинили.

Хандрикін був єдиним обвинуваченим у справі. Дебати у справі про катування двох активістів почалися у суді ще 4 квітня. Обвинувачення просило позбавити Хандрикіна волі на 8 років.

За інформацією слідства, 20 січня 2014 року Хандрикін і ще двоє силовиків побили й затримали 23-річного Владислава Цілицького та неповнолітнього Михайла Низкогуза, які разом із іншими протестувальниками вилізли на колонаду стадіону “Динамо” на розі вулиць Грушевського та Паркової у Києві.

Цілицький отримав струс мозку, гематоми, йому вибили щелепу й зламали ніс. Він згадував, що “били і ловили всіх”, а під вартою тримали, “щоб шантажувати інших людей”. Владислава тоді звинуватили в опорі правоохоронцям, організації несанкціонованого мітингу та державній зраді.

Джерело: “Громадське

 

Back to top button