Україна

Суд виніс вирок коригувальнику ударів РФ по Краматорську


Суд виніс вирок коригувальнику ударів РФ по Краматорську

Чоловік не визнав своєї провини. Суд засудив його до 15 років ув’язнення за колабораційну діяльність.


У Донецькій області засудили коригувальника російських ракетних ударів по Краматорську. Зрадник отримав максимальне покарання – 15 років за ґратами. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в понеділок, 19 лютого.

Прокурори довели, що у травні 2023 року чоловік через проросійські переконання вирішив допомагати представнику Збройних сил РФ у веденні бойових дій проти ЗСУ. 
 
Для збору необхідних ворогу даних краматорчанин попросив свого друга фіксувати інформацію про рух техніки та місця дислокації підрозділів українських захисників на території міста. Наразі обвинувальний акт стосовно його товариша перебуває на розгляді суду.
 
Отримані від знайомого координати засуджений відправляв куратору та просив “не промазувати” по позиціям ЗСУ. 
 
Після того, як мешканця Краматорська затримали, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 
 
На суді чоловік так і не визнав своєї провини. Суд виніс йому вирок за колабораційну діяльність. Зрадника засудили до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років та конфіскацією майна. 

 
Нагадаємо, раніше агент ФСБ, який шпигував за бойовими літаками ЗСУ на Дніпропетровщині, отримав 15 років позбавлення волі за держзраду.
На Миколаївщині волонтерка-шахрайка отримала 4,5 роки тюрми

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button