Україна

Суд виніс вирок чоловікові, який тягнув вагітну корову за трактором


Суд виніс вирок чоловікові, який тягнув вагітну корову за трактором

Зоозахисники повідомляли, що після огляду ветеринаром з’ясувалось ще й про зґвалтування корови.


Суд у Хмельницькій області виніс вирок 22-річному чоловіку, якого обвинувачували у знущанні з вагітної корови та у крадіжці шкільних ноутбуків у травня минулого року. Про це йдеться у вироку Красилівського районного суду.
 
Його визнали обмежено осудним і присудили п’ять років обмеження волі, але звільнили від відбування покарання з іспитовим строком два роки. Також суд стягнув з нього 8000 гривень моральної компенсації на користь власниці корови. 

Чоловік визнав вину в інкримінованих йому обвинуваченнях і вибачився перед власницею корови. 

 
У матеріалах справи зазначається, що 27 травня 2023 року 22-річний чоловік, будучи п’яним, цеглою розбив вікно та проник до Печеської гімназії Красилівської міськради. Звідти він викрав чотири ноутбуки, які заховав неподалік, а потім повернувся за ними трактором.
 
Звідти він поїхав до селища Антоніни. Дорогою придбав горілки, яку розпивав у місцевому садку, де й побачив корову. Він за роги прив’язав її металевим ланцюгом до причепа трактора і рушив.  Прив’язана корова не встигала бігти за трактором і приблизно за 2,5 кілометра впала. Чоловік продовжив тягти її дорогою, аж поки не відірвався ланцюг.
 
Знесилену корову знайшли у полі місцеві. Через травми тварина не могла підвестися: у неї були забої, обдерта шкіра, підірвані роги. Зоозахисники повідомляли, що після огляду ветеринара стало відомо ще й про зґвалтування корови. Щоправда, про це в тексті вироку не йдеться.

“Каже, що коли він у стані алкогольного сп’яніння, йому хочеться таке робити з тваринами. Він себе стримати не може, робить це вже не вперше у своєму селі – не в тому населеному пункті, де ми проживаємо”, – розповідала тоді власниця тварини.

Постраждала тварина була вагітною і за півтора місяця мала отелитися. Після знущань вона не могла їсти, бо мала вибиті деякі зуби, а лишень пила багато води. Їй довелось надавати тривале лікування.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Києві жінка викинула двомісячне цуценя з вікна сьомого поверху. Від отриманих травм тварина померла. У жовтні минулого року в екопарку Харкова отруїли всіх тварин контактної зони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button