Україна

Суд відмовився поновлювати Нефьодова на посаді голови Митниці

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом Максима Нефьодова щодо поновлення його на посаді Голови Державної митної служби України. Розгляд справи тривав з травня 2020 року.  Так, рішенням суду від 28 січня 2021 року позивачу – Максиму Нефьодову, було відмовлено у задоволенні позовних вимог, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу суду.

Зазначається, що підставою для прийняття такого рішення стало встановлення судом дотримання Кабінетом Міністрів України процедури під час звільнення позивача з посади.

Нагадаємо, позивач просив визнати протиправним та скасувати Розпорядження Кабінету Міністрів України, датоване 24 квітня 2020 року, «Про звільнення Нефьодова Максима Євгеновича з посади Голови Державної митної служби України» і просив поновити його на зазначеній посаді.

Також, позивач просив ОАСК стягнути на його користь суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу, виходячи з розміру його середньоденної  (годинної) заробітної плати.

Додамо, що на місцевих виборах восени 2020 року Нефьодов став депутатом Київради від фракції «Голос».

Back to top button