Україна

Суд узяв під варту організаторів злочинної групи на Чернівецькій митниці


Суд узяв під варту організаторів злочинної групи на Чернівецькій митниці

Слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи до колишнього керівника митниці – співорганізатора злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці, та одного з учасників злочинної організації.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту з альтернативою 60 млн грн застави співорганізатора злочинної організації на Чернівецькій митниці, його спільника теж взяли під варту, але з меншою заставою. Про це в четвер, 18 квітня, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи до колишнього керівника митниці – співорганізатора злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці, та одного з учасників злочинної організації, який за вказівкою співорганізатора організував побиття журналістів”, – ідеться в повідомленні.

Повідомляється також, що до іншого члена злочинної організації також застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, альтернатива – застава 6 млн грн.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро виявило масштабну корупційну схему мінімізації митних платежів на пості Вадул-Сірет Чернівецької митниці, збитки від якої для держави оцінюються у майже 300 млн гривень.

Крім того, правоохоронці ліквідували корупційні схеми на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей. Було затримано трьох посадовців, які входять до керівного складу митних органів. Вони обклали “даниною” підприємців, які займаються імпортом зарубіжної продукції.
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Back to top button