Україна

Суд узяв під варту організатора схеми з Держспецзв’язком


Суд узяв під варту організатора схеми з Держспецзв язком

Під час обшуку у колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя правоохоронці знайшли у телефоні криптогаманець, на якому зберігається криптовалюта на 1,5 млн доларів.

Сьогодні, 22 листопада, Вищий антикорупційний суд вирішив обрати запобіжний захід організатору схеми, в якій брав участь екс-глава Державної служби спеціального зв’язку Юрій Щиголь. Підозрюваного взяли під варту з можливістю внести заставу у розмірі 50 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба САП.

За інформацією Центру протидії корупції, йдеться про підприємця Романа Коваля.

Під час обшуку у колишнього голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя правоохоронці знайшли у телефоні криптогаманець, на якому зберігається криптовалюта на 1,5 млн доларів. Про це заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час обрання експосадовцю запобіжного заходу у Вищому антикорупційному суді, повідомляє посиланням на Укрінформ.

“Зокрема, криптовалюта Tether USDT у кількості 1 201 285 одиниць, що станом на 20 листопада становить 1 201 928 доларів”, – сказав прокурор. Крім того, за його словами, у криптогаманці містяться біткоїни у кількості 6,9, вартість яких складає 265 тисяч доларів.

Повідомляється також, що під час обшуків у ексголови Держспецзв’язку знайшли 82 тис. євро і 72 тис. дол. готівки. 

Нагадаємо, уряд звільнив з посади голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя, а також його заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктора Жору.

У Держспецзв’язку виявили корупційну схему. Учасники схеми вивели 62 млн гривень на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою подальшої легалізації.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button