Україна

Суд у справі Тупицького перенесли на вересень

Він заявив, що підтримує клопотання своїх захисників щодо відкладення цього засідання

Подільський районний суд міста Києва відклав підготовче судове засідання у справі щодо Олександра Тупицького на 9 вересня.

Сам Тупицький з’явився на засідання, але його адвокати не прийшли, – інформує 1NEWS.

Захисники Тупицького подали до суду клопотання, у яких, зокрема, просили суд визнати причини їх неявки поважними і відкласти підготовче судове засідання.

Так, адвокат Костянтин Дорошенко у своєму клопотанні зазначив, що його неявка пов’язана з тим, що він братиме участь у іншому засіданні — у Вищому антикорупційному суді, як і інший адвокат Тупицького, Олександр Телешецький.

Сам Тупицький заявив, що підтримує клопотання своїх захисників щодо відкладення цього засідання.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань інкримінує Тупицькому, що він у жовтні 2018 року з корисливих мотивів та в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України (Віктора Татькова), який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

У бюро повідомили, що упродовж 2018-2019 років обвинувачений неодноразово надавав слідчому Генпрокуратури у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

18 травня ДБР завершило розслідування кримінальної справи, у якій фігурує Тупицький.

Наразі, за даними ЗМІ, ця справа знаходиться у Подільському райсуді Києва, і раніше, у рамках підготовчих судових засідань, з боку захисту Тупицького було подано клопотання про повернення обвинувального акту прокурору.

Джерело: Укрінформ

Back to top button