Україна

Суд у Криму виніс вирок військовому, який відмовився воювати в Україні


Суд у Криму виніс вирок військовому, який відмовився воювати в Україні

Окупаційна судова інстанція засудила військового до дев’яти років колонії суворого режиму “за дезертирство”.

 
Суд у тимчасово окупованій АР Крим засудив військовослужбовця до дев’яти років у колонії суворого режиму “за дезертирство”. Про це повідомляє сайт так званого “Кримського гарнізонного суду” у четвер, 31 березня.
 
“Вироком Кримського гарнізонного військового суду військовослужбовця Н. засуджено за… (за статтею) Дезертирство, вчинене в період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій до позбавлення волі на строк дев’ять років з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму”, – йдеться у повідомленні.
 
Псевдосудова інстанція заявила, що у вересні 2022 року підсудний проходив військову службу за контрактом в одній із військових частин у Севастополі. Після цього він самовільно залишив військову частину і переїхав до одного з населених пунктів Криму.
 
У січні 2023 року чоловіка затримали співробітники правоохоронних органів.
 
Підсудний нібито “визнав себе винним”. Він мотивував свої дії тим, що не хотів брати участь у війні проти України та “проходити військову службу”.
 
Нагадаємо, у низці населених пунктів тимчасово окупованого Криму російські загарбники продовжують чинити тиск на громадян України та порушувати права людини.
 
У Криму масово скаржаться на порушення прав мобілізованих
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button