Україна

Суд стягнув в дохід держави 10 млн застави депутата Трубіцина


Суд стягнув в дохід держави 10 млн застави депутата Трубіцина

Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу обвинуваченим і задовольнив клопотання у повному обсязі.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави 9,886 млн гривень застави з депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн гривень хабаря. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у понеділок, 12 червня.

“Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу обвинуваченим та задовольнив клопотання у повному обсязі. Крім того, колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід указаній особі на тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що після затримання Трубіцина буде вирішене питання про застосування цього запобіжного заходу.

Також суд задовольнив ще одне клопотання прокурора САП та ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно обвинуваченого депутата.

Раніше журналісти проєкту Схеми (Радіо Свобода) повідомили, що депутат Трубіцин, якого САП та НАБУ обвинувачують у хабарництві та який двічі не з’явився на засідання ВАКС, виїхав 13 травня за кордон у напрямку Польщі. Це стало можливим завдяки дозволу голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Пізніше у Силах спеціальних операцій ЗСУ пояснили, чому сприяли виїзду депутата Трубіцина.

А тиждень тому ВАКС оголосив депутата Трубіцина у міжнародний розшук.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button