Україна

Суд скасував арешт майна батьків Клюєва

Вартість речей, з яких зняли арешт, є незначною, порівняно з іншим арештованим майном Клюєва – нерухомістю, земельними ділянками та автомобілем

Шевченківський райсуд Києва скасував арешт на майно, вилучене 2016 року під час обшуку в будинку, що належить батькам секретаря РНБО та глави АП часів Віктора Януковича – Андрія Клюєва.

Про це інформує 1NEWS.

За словами прокурора, суддя Лідія Щебуняєва 20 серпня задовольнила клопотання адвоката матері підозрюваного Клюєва про скасування арешту на вилучені речі. Серед них – вази, картини, тощо.

В серпні 2021 року Шевченківським судом вже розглядалося аналогічне клопотання захисника Клюєва про зняття арешту з цих речей, однак тоді воно не було задоволене.

Крім того, 2016 року цей самий захисник Клюєва намагався оскаржити рішення про арешт вилучених речей в Апеляційному суді, однак йому було відмовлено.

Цього разу той самий адвокат подав клопотання вже як представник матері підозрюваного, стверджуючи, що арештоване майно належить не Клюєву, а його матері.

Прокуратура вважає, що рішення розглядалося Шевченківським райсудом із порушенням підсудності, оскільки його мав би розглядати Подільський районний суд.

Вартість речей, з яких зняли арешт, є незначною, порівняно з іншим арештованим майном Клюєва – нерухомістю, земельними ділянками та автомобілем.

Джерело: Українська правда

Back to top button