Україна

Суд розпочав розгляд справи про підкуп Найєма


Суд розпочав розгляд справи про підкуп Найєма

Нардеп Андрій Одарченко мав намір підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі стосовно народного депутата, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 25 червня.
 
“У Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд по суті у справі стосовно чинного народного депутата України, члена комітету з питань антикорупційної політики, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення”, – йдеться у дописі.
 
У засіданні прокурор виклала короткий виклад обвинувального акту. Після чого колегія суддів перейшла до вивчення доказів, наданих стороною обвинувачення.
 
Наступне засідання призначено на 11:00 28 червня.
 
Встановлено, що нардеп висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.
 
Надалі депутат надав топпосадовцю частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис. доларів.
 
Депутату загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці повідомили про підозру депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко. Суд заарештував його з альтернативою внесення 15 млн гривень застави. Заставу за Одарченка внесли, у результаті чого він вийшов із СІЗО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button