Україна

Суд прийняв рішення щодо митрополита Павла


Суд прийняв рішення щодо митрополита Павла

Під час засідання суду митрополит стверджував, що він “ніколи не був на стороні російської агресії”, а також, що у нього “є родичі протестанти”.

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід для колишнього настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла (Петро Лебідь) у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці – до 29 січня. Про це повідомило Суспільне у середу, 29 листопада.

Прокуратура просила продовжити митрополиту запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носіннями електронного браслету і покласти на нього обов’язки з’являтись до прокурора, не спілкуватись із свідками.

“33 млн гривень була застава. В Лебедя домашній арешт і він має прибувати до слідчого судді, не спілкуватись з свідками, носити електронний браслет. Він може впливати на свідків і потерпілих, може здійснити нові правопорушення. Прошу продовжити строк дії цих заходів на 60 діб. Він має прибувати до прокурора суду, не відлучатись без дозволу суду, не спілкуватись із свідками”, — сказав прокурор Євген Завістовський.

У свою чергу адвокати митрополита клопотали про відвід судді Світлани Гречаної, бо вона начебто ігнорує клопотання сторони захисту, а також проводить засідання під час повітряної тривоги.

Сам митрополит стверджував, що він “ніколи не був на стороні російської агресії”, а також “ніколи не відносився з неповагою до інших конфесій”.

“В мене є родичі протестанти. Коли в мене був інфаркт, лікар сказав, ви будете в лікарні до 28 серпня, а потім каже, я повинен вас виписати, бо давлять з прокуратури. Я являюсь інсулінозалженим, прокуратура поставила прослушки, заставляли мене підписати, що я не інсулінозалжений. Те, що просять прокурори, я проти”, – заявив Лебідь.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила першу підозру митрополиту Павлу. Також було оприлюднено перехоплення його розмов. А 13 липня, стали відомі чергові факти протиправної діяльності митрополита Павла. Йому оголосили ще одну підозру.

Разом з тим на початку серпня за митрополита внесли заставу у 33 млн гривень, після чого він покинув СІЗО.

А 20 жовтня стало відомо, що справу митрополита Павла передали до суду.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button