Україна

Суд підтвердив вирок чеху, що воював в Україні на боці окупантів


Суд підтвердив вирок чеху, що воював в Україні на боці окупантів

Адвокат злочинця на судовому засіданні заявив, що чоловіка начебто вже взагалі немає в живих.

Апеляційний суд у Празі залишив без змін вирок чеху Альойзу Полаку, що воював у лавах проросійських сил в Україні. Про це повідомляє iDnes.

У повідомленні зазначається, що 52-річний чоловік із Брно раніше був засуджений до 25 років позбавлення волі за те, що з 2016 по 2020 рік був снайпером і убив щонайменше чотирьох українських військових.

Чотири роки з них уже пройшли. Полак не відбував їх у в’язниці, адже про його місцезнаходження невідомо. Адвокат злочинця на суді заявив, що чоловіка начебто вже взагалі немає в живих.

Суд відхилив апеляцію, в якій захисник Полака вимагав повторного перегляду справи.

Празький апеляційний суд розглядав цю справу вже втретє, до цього він двічі повертав її на новий розгляд.

У вересні минулого року звинувачення було підкріплено висновком військової експертизи, чоловіка визнали винним в участі в терористичному угрупованні та здійсненні теракту. Це посилило призначене раніше двадцятирічне покарання.

У грудні 2016 року Полак виїхав з Праги на територію, контрольовану військовими формуваннями так званої “ДНР”. Спочатку він був снайпером, згодом став старшиною взводу.

Раніше у МЗС Куби заявили, що виявили мережу, за допомогою якої Росія вербувала громадян країни для участі у війні проти України.

РФ завербувала на війну проти України близько 140 кубинців – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button