Україна

Суд окупаційної влади Сімферополя засудив українського активіста до семи років в’язниці

Українського активіста, колишнього політв’язня Едема Бекірова підконтрольний країні-окупанту РФ «Центральний районний суд Сімферополя» незаконно засудив до семи років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії загального режиму і виплати штрафу в розмірі 150 тисяч рублів. Про це 1News повідомила прес-служба Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової.

Омбудсман уточнила, що Едема Бекірова звинуватили за сфабрикованою справою у начебто «зберіганні та перевезенні вибухових речовин».

«Вважаю судилище стосовно Едема Бекірова, інваліда першої групи, який має хронічні захворювання, зокрема діабет і неврологію хребта, продовженням політичного переслідування країною-окупантом українських громадян», – наголосила Людмила Денісова.

Уповноважений засуджує незаконні дії російської влади та звертається до міжнародної спільноти з проханням продовжувати тиск на Росію, задля припинення політичного переслідування громадян України та звільнення усіх, хто перебуває у незаконному ув’язненні на території РФ та тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей.

Back to top button