Україна

Суд обрав для Гнєзділова запобіжний захід


Суд обрав для Гнєзділова запобіжний захід

Військовослужбовець, який самовільно залишив військову частину і зізнався в цьому, проведе в СІЗО щонайменше два місяці.

Військовослужбовцю 56 окремої мотопіхотної бригади Сергію Гнезділову, якому повідомили про підозру в дезертирстві, обрали запобіжний захід. Печерський райсуд відправив його під варту. 

Згідно з рішенням суду, Гнезділов проведе у СІЗО щонайменше 60 днів.

Військовослужбовця звинувачують у порушенні статті Самовільне залишення військової частини, вчинене з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (ст. 408, ч. 4 ККУ). Максимальне покарання, яке вона передбачає – 12 років позбавлення волі.

Прокурори просили про арешт підозрюваного без права внесення застави, тоді ж як адвокати Гнезділова клопотали про відвід судді.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соціальні мережі 21 вересня. 

Додамо, що в серпні Верховна Рада декриміналізувала відповідальність за дезертирство. ДБР проводить роботу щодо виявлення та повернення на службу бійців, які вперше самовільно залишили свої частини.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 2 =

Back to top button