Україна

Суд Львова заборонив поліцейським використовувати пристрій для вимірювання швидкості TruCAM тримаючи його в руках

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив охоронцям порядку використовувати пристрій для вимірювання швидкості автівок TruCAM тримаючи його в руках. Відтепер можна приймати покази тільки зі станціонарно встановлених приборів.  Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Odesa Live.

Слуги Феміди, розглядаючи дану справу, послалися на статтю 40 закону о Національної поліції, в які зазначено що такий вимірювальний пристрій як TruCAM має бути розміщений стаціонарно.

“Поліція для забезпечення публічної безпеки і порядку може закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, монтувати/розміщувати по зовнішньому периметру доріг і будівель автоматичну фото- і відеотехніку, а також використовувати інформацію, отриману із автоматичної фото- і відеотехніки, що знаходиться в чужому володінні”, – зазначено у законі.

Відтепер, якщо правоохоронці зупинили вас за перевищення швидкості і ви бачите їх с таким пристроєм у руках, вам буде легше оскаржити покладений на вас штраф у суді.

“Вібрація приладу TruCAM (при ручному вимірі, – ред.), Може дати похибку, що ставить під сумнів зафіксовану швидкість руху автомобіля. Ручне розміщення коштів для вимірювання та фіксації швидкості суперечить приписам ст. 40”, – йдеться в рішенні суду.

Суд підтвердив, що вимірювання швидкості за допомогою TruCAM дозволено тільки спеціально призначених зонах. Про таку зоні повинен інформувати дорожній знак “5.70”.

Інспектори патрульної поліції почали використовувати пристрої TruCAM з 2018 року. Наразі в Україні встановлено вже 116 одиниць. 

Нагадаємо: 

  • 7 січня близько 13-ї години в селі Миколаївка-Новоросійська сталася смертельна аварія за участі автомобіля Opel. Через перевищення швидкості 45-річна водійка не впоралась із керуванням і машина вилетіла в кювет.
  • Близько 23:00, 12 грудня, чоловік на Lexus RX потрапив в ДТП на Ольгіївському узвозі. Водій не впорався з керуванням і протаранив бетонний паркан і дерево.
Back to top button