Україна

Суд дозволив затримати, а СБУ оголосила в розшук народного депутата України

Прокурори та слідчі проситимуть суд про взяття Тараса Козака під варту з альтернативою внесення застави розміром 300 мільйонів 930 гривень

Суд дав дозвіл на затримання підозрюваного в пособництві в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в окупованому РФ Криму народного депутата фракції “Опозиційна платформа – За життя” Тараса Козака.

Також його оголошено в розшук, – інформує 1NEWS.

“Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчого СБУ, погоджене генеральним прокурором, і дозволив затримання народного депутата України з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу. Прокурори та слідчі проситимуть суд про взяття підозрюваного під варту з альтернативою внесення застави розміром 300 мільйонів 930 гривень”, – ідеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Також Служба безпеки України оголосила Козака в розшук.

У відомстві нагадали, що 11 травня 2021 року двом народним депутатам України генпрокурорка Ірина Венедіктова оголосила про підозру у вчиненні державної зради та “замаху на розкрадання національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button