Україна

Суд арештував нерухомість Гринкевича-молодшого у центрі Праги


Суд арештував нерухомість Гринкевича-молодшого у центрі Праги

Роман Гринкевич є власником не лише квартири 90,8 кв. м, а й співвласником усього житлового комплексу і землі під ним.

Печерський райсуд Києва наклав арешт на нерухомість Романа Гринкевича в центрі Праги. Про це у вівторок, 4 червня, повідомляє видання NGL.media.

Журналісти з’ясували, що Гринкевич-молодший, якого підозрюють у розкраданні грошей на закупівлях для Міноборони, є власником квартири площею 90,8 кв. м. на п’ятому поверсі ЖК Marina Island, що розташований на березі Влтави в центрі столиці Чехії.

“Цю квартиру Роман Гринкевич придбав у березні 2018 року за 8 880 850 чеських крон (майже 11,2 млн грн за курсом НБУ на той час).  З договору купівлі-продажу випливає, що він як власник квартири є співвласником усього житлового комплексу і землі під ним”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що арешт накладений не лише квартиру Гринкевича, але й увесь будинок і земельні ділянки під ним.

Нагадаємо, у січні Гринкевича-молодшого, який фігурує у справі про схеми на закупівлях Міноборони для потреб армії, заарештували із можливістю внесення застави в 500 млн гривень.

Як повідомлялося, Романа Гринкевича затримали в Одесі, він перебував у розшуку через підозру у шахрайстві та участі в злочинному угрупованні.

Раніше, наприкінці грудня минулого року ДБР затримало одного з найбільших постачальників Міноборони, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який хотів дати хабар. Його звинувачують в тому, що пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Наразі Ігор Гринкевич перебуває в СІЗО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button