Україна

Створюється Український логістичний пункт для отримання військової допомоги


Створюється Український логістичний пункт для отримання військової допомоги

Йдеться про синхронізацію процесів у наданні військової допомоги, обліку, моніторингу та контролю, а також налагоджується логістика постачання.

Кабмін ухвалив постанову, яка регулює питання міжнародної військової допомоги. Йдеться про синхронізацію процесів у наданні військової допомоги, обліку, моніторингу та контролю, а також налагоджується логістика постачання. Про це 20 лютого повідомляє Міноборони України.

Як заявив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер, ця постанова дозволила запуск Українського логістичного пункту поза межами держави. Фактично, це український підрозділ при міжнародному Хабі, що поєднує логістичну мережу партнерів з українською.

Зазначається, що до складу Українського логістичного пункту входять представники Міноборони, Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ та інших державних органів (за згодою). Це дозволить налагодити координацію з прийому та транспортування вантажів, а також координувати переміщення українських військових для навчання за кордоном.

За словами Гайдера, раніше діяльність українського персоналу на міжнародному Хабі партнерів ніяк нормативно не була врегульована. Це спричиняло низку фінансових, адміністративних та організаційних складностей.

Відтепер, коли міжнародну допомогу доставляють в Україну, Генштаб розподіляє її між складовими Сил безпеки і оборони для досягнення найбільш ефективного та раціонального використання. Транспортуванням по підрозділах займаються підрозділи логістики Сил оборони.

“Якщо раніше Нацгвардія, Прикордонна служба, Нацполіція вели внутрішній облік, то тепер Міноборони узагальнюватиме це в єдиному звіті”, – додав заступник Міністра оборони.

Нагадаємо, Україна і США провели першу спільну інспекцію зброї, отриманої ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button