Україна

Створювати наш форпост на Зміїному ще рано – ЗСУ


Створювати наш форпост на Зміїному ще рано - ЗСУ

Необхідно провести розслідування можливих “залишених диверсійних інструментів”, перш ніж претендувати на територію Зміїного, тому ЗСУ ще не висадилися на острів, повідомили у прес-службі Південного командування.

 
Створювати український форпост на Зміїному поки що зарано, незважаючи на відхід з його території російських військ. Про це заявила прес-секретар Південного командування ЗСУ Наталія Гуменюк, повідомляє CNN.
 
За словами речника, необхідно провести розслідування можливих “залишених диверсійних інструментів”, перш ніж претендувати на територію Зміїного, тому ЗСУ ще не висадилися на острів.
 
“Щойно вони зрозуміли, що всі їхні системи (ЗРК та РЛС) стали нашою ціллю і більше не можуть їм служити, вони зрозуміли, що мають згорнути свій аванпост і піти”, – сказала Гуменюк.
 
Проект Схеми опублікував супутникові знімки острова Зміїний до та після удару ЗСУ по ворожих позиціях.
 
 
Поки що українські захисники контролюють Зміїний за допомогою зброї, але ЗСУ планують перебратися на острів, щоб встановити там безпосередній фізичний контроль. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.
 
 
Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що окупанти пішли з острова Зміїний після чергового обстрілу з боку ЗСУ. У Міноборони РФ це назвали “жестом доброї волі”.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button