Україна

Створено Нацраду з відновлення України

Створено Нацраду з відновлення України

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

В Україні вже думають над Планом відновлення

Нацрада почала готувати пропозиції до комплексного Плану відновлення України після війни.

 

В Україні створено Національну раду відновлення після війни з Росією. Про це у четвер, 5 травня, повідомляє Офіс реформ Кабінету Міністрів.

 

“5 травня стартували перші засідання робочих груп, створених при Національній раді з відновлення України від наслідків війни. Основним завданням груп у найближчі тижні буде аналіз поточної ситуації та розробка пропозицій Плану відновлення та розвитку України в рамках United24”, – йдеться у повідомленні.

 

До складу робочих груп при Нацраді увійшли народні депутати, представники уряду, Офісу президента, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, неурядових і міжнародних організацій, українські і міжнародні експерти.

 

Головною метою Плану називається не просто відновлення знищених чи зруйнованих об’єктів, а кардинальна трансформація держави в нову європейську країну на засадах “зеленої” економіки.

 

План відновлення матиме два виміри: параметричний та регіональний.

 

“Нацрада на основі пропозицій робочих груп визначить параметри відновлення та модернізації кожного сектору економіки. Країни-партнери, міста-побратими чи корпорації можуть допомагати у відновленні конкретного українського міста чи регіону”, – йдеться у повідомленні.

 

План відновлення фінансуватимуть із спеціального фонду, який акумулював і перерозподіляє кошти.

 

Фонд наповнюватимуть із таких джерел: допомога держав-партнерів, міжнародних фінансових організацій, міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів; заморожені, конфісковані активи РФ; внески великих міжнародних корпорацій; внески приватних осіб.

 

Одним з елементів фонду буде фандрейзингова онлайн-платформа United24, про запуск якої сьогодні повідомив президент Володимир Зеленський.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button