Україна

Створено електронний сервіс класифікації українських готелів

Нову електронну систему зіркової класифікації готелів, розроблену на замовлення Національної туристичної організації України, пропонують протестувати вітчизняним готельєрам. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова НТОУ Іван Ліптуга, анкету на сайті може заповнити будь-який працівник готелю, інформує 1NEWS.

“Нова система класифікації побудована на міжнародних критеріях і бальній оцінці, яка на відміну від застарілого стандарту дає змогу отримати необхідні готелям зірки, замінивши відсутні критерії додатковими. Система проста, зрозуміла й зручна. Все підраховує сама. Будь-який працівник готелю за бажанням може впродовж години заповнити анкету, і система покаже йому кількість набраних балів для кожної зіркової категорії. За успішного виконання критеріїв готель може натисненням однієї кнопки відправити заявку до Національної туристичної організації України і пройти підтверджувальний аудит, після якого отримати сертифікат відповідності Швейцарської міжнародної компанії SGS”, – написав Ліптуга.

За його словами, за 27 років в Україні з понад 4000 засобів розміщення пройшли державну зіркову категоризацію лише близько 300 готелів.

“Головні причини – жорсткі й застарілі вимоги стандарту ДСТУ 4269, складна процедура попередньої добровільно-обов’язкової сертифікації, непрозорість і корупція органів оцінки відповідності Укрсепро. З 1 січня 2018 року Укрсепро більше не існує”, – зазначив Ліптуга.

 

 

 

 

Back to top button