Україна

Створено Альянс оборонних індустрій – Зеленський


Створено Альянс оборонних індустрій - Зеленський

Президент повідомив, що декларація є відкритою для приєднання, її уже підписали 13 компаній.

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. Про це він сказав на першому міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві.

За словами глави держави, декларація є відкритою для приєднання, її уже підписали 13 компаній.

“На цьому форумі ми оголошуємо про створення Альянсу оборонних індустрій. Альянс, який цінує міжнародне право та вміє працювати для реального захисту міжнародного права, захисту безпеки – і я говорю не тільки про Україну, а безпеку будь-якої нації у світі від будь-якої агресії”, – зазначив Зеленський.

Президент поінформував, що було розроблено базову декларацію як основу альянсу, до якої можуть приєднатися виробники військової техніки та зброї з усього світу.

“Тим, як ми вистояли у війні, тим, як Україна переможе, ми даємо усім іншим у світі, хто цінує мир, успішну стратегію національної та колективної оборони, довготривалу стратегію. І зараз на десятиліття вперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси, якими будуть їхні пріоритети та що буде стандартом оборони у світі. Саме в Україні це визначається”, – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Україна та США розроблять план спільного виробництва зброї, включно з системами протиповітряної оборони.

Раніше глава Пентагону заявив, що Україна просить у партнерів ту зброю, яку вважає для себе необхідною, зокрема, ракети, втім військове керівництво США вважає, що найбільш необхідним є належне забезпеченнями засобами протиповітряної оборони.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button