Україна

Стріляти по телевежі у Вінниці росіянам рекомендував охоронець магазину


Винного у державній зраді засуджено до п’яти років позбавлення волі, йдеться у вироку Вінницького міського суду.

До п’яти років ув’язнення засуджено охоронця магазину, який закликав до ракетного удару по телевежі у Вінниці. Винним у державній зраді визнано уродженця Крижополя, охоронця вінницького магазину Магік.

Як з’ясувало слідство, представник РФ поставив чоловікові завдання моніторити переміщення та концентрацію ЗСУ та з’ясовувати засоби та способи інформування населення України про перебіг воєнних дій у країні.

1 березня о 15:31 охоронець записав та направив представнику РФ аудіоповідомлення про необхідність артилерійських ударів підрозділами ЗС РФ по Маріуполі та Харкові для завдання максимальних втрат населенню ЗС України, а о 18:29 чоловік надіслав повідомлення з порадами та вказівками щодо необхідності ракетного удару по Вінниці для повного припинення телерадіомовлення в Україні, щоб спричинити паніку серед населення України.

У судовому засіданні громадянин визнав свою провину, “щиро покаявся” і дав суду свідчення. Зокрема зізнався, що після введення на території України воєнного стану продовжував підтримувати у ТГ спілкування зі своїм товаришем, який проживає в РФ і раніше служив у ЗС РФ.

“На той час, з ідеологічних міркувань, він бажав, щоб ЗС РФ скоріше захопили столицю та інші великі міста України, у тому числі Вінницю. На його думку, з цією метою ЗС України мали припинити опір агресору, а оголошену в Україні мобілізацію він тоді вважав шкідливою і непотрібною, оскільки це лише розтягувало у часі процес захоплення України Збройними силами РФ”, – йдеться у вироку.

Дружина обвинуваченого в суді підтвердила, що її чоловік з дитинства знайомий із колишнім військовим ЗС РФ, який зараз проживає в Росії та займається бізнесом у сфері приватної охорони. Обвинувачений їздив на заробітки до Росії орієнтовно у 2015 році та провів там близько трьох місяців.

Нагадаємо, у Вінниці в ніч на середу, 16 березня, прогриміли сильні вибухи – було завдано удару по телевежі. Близько третьої години ночі пролунали сирени повітряної тривоги, а за годину почулися два гучні вибухи з інтервалом у кілька хвилин. Їх почули майже у всіх мікрорайонах міста, і навіть за його межами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button