Україна

Стрілянина у Гранітному – Кулеба вважає, що не було злочину на національному ґрунті – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Глава МЗС додав, що його грецький колега ще не телефонував йому з огляду на цю подію

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у трагічному інциденті в селі Гранітному Донецької області, внаслідок якого загинули двоє етнічних греків, немає жодної спрямованості конкретно проти громадян України грецького походження. Про це глава МЗС повідомив під час брифінгу.

“Справді, стався трагічний інцидент, але ми не бачимо в ньому жодної спрямованості безпосередньо проти громадян України грецького походження. Нині правоохоронні органи цим питанням опікуються, але тут не було злочину на національному ґрунті, принаймні з того, що мені відомо, я можу зробити наразі такий висновок”, – сказав Кулеба.

Міністр додав, що його грецький колега ще не телефонував йому з огляду на цю подію.

У Національній поліції повідомили, що внаслідок стрілянини в селі Гранітному Донецької області загинули двоє людей, іще двох із пораненнями госпіталізували. Наразі зловмисників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліція розпочала розслідування.

1News за темою: МЗС Греції закликає своїх громадян негайно залишити Україну

Нагадаємо, 13 лютого правоохоронці повідомили про стрілянину в кафе села Гранітне Донецької області. Унаслідок цього двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення. Національність жертв тоді не зазначалася.

Між відвідувачами кафе нібито трапився конфлікт, унаслідок якого двоє військовослужбовців Збройних сил України почали стріляти зі своєї закріпленої зброї. Правоохоронці затримали двох чоловіків і вилучили речові докази. 

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтями “Умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів”, “Замах на умисне вбивство” та “Хуліганство”. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button