Україна

Стрічка про Донбас отримала американську премію Cinema Eye Honors

Фільм режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна ніби апельсин» отримав престижну премію Cinema Eye Honors 2021. Стрічка отримала нагороду у категорії Spotlight Award, пише 1NEWS з посиланням на Главком.

«Створений за підтримки Держкіно фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки та сценаристки Ірини Цілик отримав нагороду Cinema Eye Honors 2021 у категорії Spotlight Award. Премія заснована у США для визнання та вшанування зразкової майстерності та інновацій у документальному кіно», – повідомили у пресслужбі Державного агентства з питань кіно.

Стрічка розповідає про родину, яка живе в так званій «червоній зоні» Донбасу, де вже шостий рік тривають військові дії. Головна героїня – мати-одиначка, виховує чотирьох дітей. Стрічка стала першою з фільмів українських режисерів, представленої на американському фестивалі незалежного кіно «Санденс», де Ірина Цілик отримала нагороду за кращу режисуру.

 

Фільм також увійшов до довгого списку номінантів на «Оскар».

Як відзначається «Земля» – повнометражний дебют режисерки. Загальна вартість виробництва фільму склала 5 652 тис. грн.

Стрічка знімалася протягом 2017-2019 років у Красногорівці, Авдіївці, Кураховому Донецької області та у Києві.

Премія Cinema Eye Honors була заснована у 2007 році для визнання документальних фільмів та підтримки режисерів, які працюють у цьому жанрі. Це єдина міжнародна премією для неігрового кіно, яка відзначає роботу всієї творчої команди та вручає щорічні нагороди за режисуру, монтаж, дизайн та анімацію та операторську роботу.

 

 

 

Back to top button