Україна

Страйк перевізників: на ПП Ягодин трафік скоротився у понад 10 разів


Страйк перевізників: на ПП Ягодин трафік скоротився у понад 10 разів

У вихідні реально була задіяна лише 1/10 частина меморандуму про пропускну спроможність українсько-польських пунктів пропуску, зазначають у Волинській митниці.

Через протести польських перевізників, який триває вже два тижні, за три дні пункт пропуску Ягодин – Дорогуськ на Волині перетнуло 317 вантажівок на в’їзд і 47 на виїзд замість звичних 1800 у кожному напрямку. Про це повідомила пресслужба Волинської митниці.

“Упродовж цих вихідних за шість робочих змін, відповідно до затверджених у червні минулого року показників меморандуму, через МАПП Ягодин – Дорогуськ мали б прослідувати по 1800 транспортних засобів у кожному напрямку. Однак через протест польських перевізників, що триває досі, на в’їзд до України оформлено 317 вантажівок, на виїзд за межі держави – 47”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реально була задіяна лише 1/10 частина меморандуму про пропускну спроможність українсько-польських пунктів пропуску: за даними митників, за три доби пропуском могли б скористатися 4 800 вантажівок, 12 тис. легкових авто та 300 автобусів, і загалом у них могло б перетнути кордон 34 тис. пасажирів.

“І це вже – не сюр, а красномовна ілюстрація реально заморожених на період блокади обопільно як українських, так і польських ресурсів”, – пише пресслужба митниці і публікує фото безлюдного пункту пропуску.

 
 Фото: Волинська митниця

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають скасувати транспортний безвіз для України. За кілька днів зібралися черги на десятки кілометрів. Станом на ранок неділі, 19 листопада, на кордоні з Польщею скупчилося близько 4600 вантажівок.

Польські перевізники не пропускають гумдопомогу на кордоні

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button