Україна

Столичні заклади освіти готують до виходу з карантину

Якщо карантин завершиться за планом, заклади освіти Києва готові до прийому учнів та педагогів, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу КМДА.

Більшість закладів освіти вже придбали дезінфікуючі, антисептичні засоби, засоби індивідуального захисту. Адже треба  гарантувати безпечне та системне відновлення освітнього процесу. Нині на придбання миючих і дезінфікуючих засобів бюджетом столиці вже виділено 24,5 млн грн.

-Департамент освіти і науки напрацював відповідний «Регламент», що допоможе максимально уникати ризиків поширення вірусу, в тому числі і в новому навчальному році, – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. 

Натепер заклади освіти Києва активно готуються до нового 2020-2021 навчального року. У районах триває закупівля меблів, обладнання для їдалень та харчоблоків, техніки для STEM-освіти, дидактичних матеріалів. Така підготовка є традиційною для цього періоду і наше завдання створити в садочках та школах максимально комфортні умови для наших з вами дітей, – зазначив Валентин Мондриївський.

Валентин Мондриївський також повідомив, що на підготовку до 2020-2021 навчального року місто виділило майже 4 мільярди гривень. Ця сума є п’ятою частиною від усього бюджету галузі «Освіта» та на 1,1 мільярда більшою, ніж попереднього року.

Найбільше коштів (1,8 млрд) спрямовано на ремонтні роботи в закладах освіти та видатки на загальноміські програми. На нараді обговорили рейтинг районних державних  адміністрацій щодо освоєння коштів за програмами.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button