Україна

Столичні підприємства заборгували киянам майже 150 млн зарплати

Киянам заборгували понад 145 млн грн. заробітної плати. Такі статистичні дані. Міська влада нагадує, працедавцям, що це неприпустимо, інформує 1NEWS.

Борги перед своїми працівниками мають підприємства різної форми власності.  Водночас, у  Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста, та на комунальних підприємствах.

Разом з тим, за даними Департаменту соціальної політики КМДА, 34 держані та 34 приватні підприємства мають заборгованість 87,6 млн грн та 57,7 млн грн відповідно.

Варто зазначити, що протягом січня 2018 року у повному обсязі погасило борги із заробітної плати 21 підприємство на загальну суму 19,7 млн грн та на 7 підприємствах відбулось її зменшення на суму майже 2,7 млн грн.

-Для нас немає різниці – яка форма власності у підприємства-боржника. Бо кияни, де б вони не працювали, мають отримувати зарплатню своєчасно, – наголосила заступник голови КМДА Марина Хонда, під час засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

 

Back to top button