Україна

Столичні перевізники стверджують, що вартість поїздки у наземному транспорті складає 20 грн

Київський метрополітен та “Київпастранс” вимагають від Київради негайно вирішити питання належної підтримки підприємств, щоб перевізники могли забезпечити безперебійне перевезення пасажирів та виплату зарплати працівникам, повідомляє 1NEWS з посиланням на bigkyiv.com.ua.

Крім цього підприємства кажуть, що тариф у 8 грн заганяє їх у борги. За наведеними розрахунками, наразі тільки собівартість поїздки у наземному транспорті складає 20,50 грн.

У зверненні на ім’я мера Віталія Кличка, що додається, перевізник скаржиться на падіння пасажиропотоку через пандемію та недоотримання доходів, що в свою чергу створює високу соціальну напругу та ризик затримки чи невиплати зарплати.

У документі також підтверджується поширена напередодні у ЗМІ інформація про те, що заради економії близько 3 тисяч офісних працівників відправляють на чотириденний робочий тиждень.

Крім того, перевізники підрахували, що на тлі здорожчання комунальних послуг та інших витрат, які формують вартість поїздки, існуючі тарифи у 8 грн вичерпали себе і створюють борги для підприємства.

За розрахунками “Київпастрансу”, наразі собівартість поїздки у наземному транспорті сягає 20,50 грн, у міській електричці – 71,72 грн. Таким чином, економічно обгрунтовані тарифи на 2021 такі:  25,18 грн – на проїзд у наземному транспорті (трамвай, тролейбус, автобус), 78,90 грн – на проїзд електричкою.

Транспортники також скаржаться на кадровий голод через неконкурентну зарплату своїх працівників, які в середньому отримують 15 503 грн, тоді як середня зарплата по Києву зросла до 17 086 грн.

 

 

 

 

 

 

Back to top button