Україна

Столичні аудитори перевірили Службу автомобільних доріг

Фахівці Північного офісу Держаудитслужби перевірили фінансово-господарську діяльність Служби автомобільних доріг у Київській області. Виявили фінансові порушення на суму близько 29 млн грн та втрати на суму 487 тис. грн., інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Держаудитслужби.

– Фахівці Північного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Служби автомобільних доріг у Київській області. За результатами контрольного заходу встановлено фінансових порушень на загальну суму майже 29 млн грн, у тому числі порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 487 тис. грн, – йдеться у повідомленні.

За інформацією аудиторів, перевірка проводилася за період з 01.03.2018 по 31.03.2019, а ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності Служби за період з 01.03.2015 по 28.02.2018.

У результаті було встановлено збитки Служби у розмірі майже 487 тис. грн, через те, що підрядні організації ДП «Київське обласне дорожнє управління» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та ПрАТ «Коммунтранс» завищили вартість фактично виконаних робіт з експлуатаційного утримання доріг.

Також у бухгалтерському обліку Служби встановлено наступні порушення:

– заниження кредиторської заборгованості на загальну суму на понад 26 млн грн;

– завищення вартості капітальних інвестицій на загальну суму майже 1,3 млн грн;

– заниження в обліку вартості активів (незавершеного будівництва) на суму понад 591 тис. грн.

За результатами ревізії, Службі автомобільних доріг у Київській області було надіслано вимогу про усунення виявлених порушень.

Також про результати контрольного заходу аудитори поінформували правоохоронні органи.

 

 

 

 

 

Back to top button